Presentatie schetsontwerp fontein Harlingen op 20 april

Walvis

Update: 13 april 2017

Het schetsontwerp van de fontein voor Harlingen wordt op donderdag 20 april 2017 gepresenteerd. Publiek en pers zijn van harte welkom in de Lichtboei, Rommelhaven 22 in Harlingen. De presentatie begint om 20.00 u.

Het schetsontwerp en de bijbehorende maquette worden gepresenteerd en toegelicht via Skype door kunstenaarsechtpaar Allora & Calzadilla vanuit Puerto Rico. Burgemeester Roel Sluiter, wethouder Hein Kuiken, het team van 11Fountains en Oeds Westerhof van LF2018 zullen aanwezig zijn om vragen te beantwoorden.

Het was bij ingewijden al weken bekend: HARLINGEN KRIJGT EEN WALVIS FONTEIN. De Leeuwarder Courant publiceerde dinsdag het “grote geheim”.

De walvis komt in het water van de Willemshaven in de buurt van het driehoekje op de Zuiderpier.

De bekendmaking van het definitieve ontwerp zou vrijdag in Stadsschouwburg Trebol bekend worden gemaakt, maar dat is uitgesteld omdat het gemeentebestuur eerst het ontwerp wil beoordelen.

Volgens Anna Tilrou, de grote initiator van 11Fountains, is Harlingen de eerste gemeente waar burgemeester en wethouders eerst het ontwerp wilde beoordelen. Dat is natuurlijk grote onzin, want de gemeenten zijn wel verantwoordelijk voor de toekomst van fontein.

Om iedereen vast in de stemming te laten komen vandaag een foto-montage op HarlingenTV van hoe de fontein er leuk spectaculair zou kunnen uitzien in de Willemshaven.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*