Verduurzaming Harlinger sportaccommodaties

Verduurzaming

Gemeente en Harlinger sportclubs zetten eerste stap tot verduurzaming sportaccommodaties. De gemeente vindt het belangrijk dat de sportaccommodaties gaan verduurzamen. Om dit mogelijk te maken gaat de gemeente voor iedere sportaccommodatie een energiescan uitvoeren.  Met deze energiescan wordt duidelijk welke maatregelen er uitgevoerd kunnen worden om de accommodatie te verduurzamen.

Energiescan voor iedere accommodatie
Wethouder Boon is enthousiast over het project. “We willen echt stappen maken in de verduurzaming van onze sportclubs. We bieden als gemeente dan ook een energiescan aan voor iedere accommodatie. Deze scan brengt in kaart welke duurzame maatregelen er gedaan kunnen worden zodat de accommodatie duurzamer wordt“.

Tijdens de eerste informatieavond op 17 mei kregen de aanwezige sportclubs al advies op welke manier zij structureel de energiekosten omlaag kunnen brengen. Voetbalclubs Zeerobben en FC Harlingen, hockeyclub HMHC en tennisvereniging Ready waren aanwezig en kregen te horen dat simpele maatregelen soms al grote resultaten kunnen opleveren. De energiescan moet duidelijk maken welke maatregelen geschikt zijn voor een accommodatie.

Vervolgtraject
Na het uitvoeren van de energiescan gaan gemeente en sportclub samen bekijken welke maatregelen worden doorgevoerd voor de verduurzaming van de accommodatie. Nog dit jaar moeten de energiescans uitgevoerd zijn zodat de sportclubs nog in aanmerking komen voor de landelijke subsidieregeling. Die regeling maakt het mogelijk dat 30% van de investeringen worden gesubsidieerd.

De gemeente trekt in dit project samen op met de sportclubs, Sport Fryslân en de provincie Fryslân.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*