Rederij Doeksen en Leeuwarden-Fryslân 2018 samen aan boord

Doeksen boot Vlieland

Rederij Doeksen is een partnerschap aangegaan met Leeuwarden-Fryslân 2018. De rederij verbindt zich als sponsor aan de organisatie van Culturele Hoofdstad van Europa 2018.

,,Dit helpt ons enorm”, zegt Tjeerd van Bekkum, directeur van Leeuwarden-Fryslân 2018. ,,Rederij Doeksen legt sinds mensenheugenis de verbinding tussen de eilanden Vlieland en Terschelling en het vaste land. We weten zeker dat Doeksen de extra verwachte stroom aan toeristen in goede banen leidt.”

Paul Melles, de algemeen directeur van Rederij Doeksen, zegt: ,,Een project als Sense of Place wortelt zich diep in het hart van het waddengebied. Daar willen wij een bijdrage aan leveren. Zoiets voelt bijna als vanzelfsprekend.” Rederij Doeksen helpt LF2018 onder meer op het gebied van marketing en communicatie. Zo worden aan boord en in de terminals video’s van Culturele Hoofdstad van Europa vertoond.

Over Rederij Doeksen

De rederij voert veerdiensten uit tussen Harlingen en de Waddeneilanden Terschelling en Vlieland. Het bedrijf werd in 1908 opgericht door Gerrit Doeksen en zijn oudste zonen. Rederij Doeksen startte als bergings- en sleepbedrijf en vanaf 1923 werden de activiteiten uitgebreid met de passagiersdienst.
Rederij Doeksen had in 1973 de primeur met de catamaran Koegelwieck, die als eerste sneldienst in een Nederlandse veerdienst werd ingezet. In 2002 introduceerde Doeksen de allereerst vrachtcatamaran in Europa. Momenteel laat het bedrijf twee catamarans bouwen in Vietnam. Zij worden in 2018 in de vaart genomen en varen als eerste passagiersschepen op de Waddenzee op de innovatieve brandstof LNG. Rederij Doeksen is onderdeel van holdingmaatschappij Koninklijke Doeksen BV, waarvan het hoofdkantoor in Rotterdam is gevestigd. De holding draagt sinds 8 november 2008 het predicaat Koninklijk.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*