Harlinger Courant van abonneekrant naar huis-aan-huis-blad

Harlinger Courant

Vanaf 5 januari 2018 verschijnt de Harlinger Courant niet meer als abonneeblad! Voortaan komt de 166 jaar bestaande krant nog maar één keer per week in de brievenbus. De krant wordt in 2018 op vrijdag huis-aan-huis bezorgd in de hele stad.

Het aantal abonnementen is al jarenlang het best bewaarde geheim van de uitgever. Ongetwijfeld zal ook de Harlinger Courant te kampen hebben met teruglopend abonnementenbestand. Ooit komt dan het moment dat de opbrengst van vaste abonnees niet opweegt tegen de vraag om grote dekking van de adverteerders. De Harlinger ondernemers willen natuurlijk dat hun advertentie door alle Harlingers wordt gezien.

Merkwaardig genoeg wordt het nieuws van transformatie niet gemeld in de Harlinger Courant, maar via een brief aan de vaste abonnees.

Het is ook niet duidelijk of de Harlinger Courant wel het “Nieuwsblad voor het Waddengebied” blijft. Traditioneel was er veel nieuws van Vlieland en Terschelling. Of daar de krant ook huis-aan-huis wordt bezorgd lijkt vooralsnog niet erg aannemelijk.

Brief Harlinger Courant

2 Reacties op Harlinger Courant van abonneekrant naar huis-aan-huis-blad

  1. Ik heb een vreselijk hekel aan een huis aan huis krant, vandaar een nee-nee- sticker. Genoemde kranten staan vol met reclame en als ik ergens een hekel aan heb is dat wel de reclame. Dus ben ik de Harlinger courant voor goed kwijt, waar ik al 46 jaar een abonnement op heb.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*