Videopresentatie van 87 woningen op Dukdalfterrein

Dukdalfterrein

Er komen 87 woningen op het voormalige terrein van verzorgingshuis Dukdalf in Harlingen. Dat blijkt uit het ontwerp uitwerkingsplan van de Gemeente Harlingen.

Dinsdag 11 april 2017 werden de voorlopige tekeningen in Het Vierkant getoond en konden de geïnteresseerden een video-impressie bekijken van de bouwplannen langs de Spoorstraat.

Er was met name veel belangstelling van huurders. Hoe groot, wat is de huurprijs, is huursubsidie mogelijk? Het waren enkele van de vragen. Want er bleek grote interesse. Het ontwerp gaat verder op de al gerealiseerde nieuwbouw “De Helling”.

SpoorstraatAan de Zuiderhaven worden 12 grondgebonden koopwoningen gebouwd en 16 koopappartementen eventueel als huurwoning in de vrije sector. De resterende 59 woningen zijn huurappartementen.

Voor elke woning en appartement zijn er twee parkeerplaatsen. Van het totale grondgebied van ruim 8.000 vierkante meter, wordt bijna 4.000 vierkante meter bebouwd. Het plan heeft dus een ruime opzet en wordt als “matig stedelijk” gekenmerkt.

Bewaren

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*